fbpx

A legnagyobb e-sport portál, a Playzone.cz játékosai Csehországban a vshosting~ szerverein játszanak

~

A vshosting~-ra történő migráció megnyugtatott, mert tudjuk, hogy a teljes háttérmunka biztonságos, profi kezekben van. A korábbi megoldásoknál nem éreztük azt, hogy minden megfelelő felügyelet alatt áll..

icon -

PLAYzone.cz a számok tükrében

A PLAYzone.cz Csehország és Szlovákia legnagyobb e-sport portálja.
icon -
300+

mérkőzés évente

icon -
270 000

regisztrált játékos

icon -
2008

az alapítás éve

icon -
2 év

együttműködés a vshosting~-gal

Hasonló hosting érdekli? Beszélgessünk kötöttségek nélkül

A PLAYzone.cz-ról

A PLAYzone.cz Csehország és Szlovákia legnagyobb e-sport portálja. A legfőbb tevékenységünk a napi hírek publikálása a belföldi és a külföldi e-sport világából, például a csapatok közötti átigazolások, a fontos rendezvényekről készült riportok, beszélgetések érdekes személyiségekkel, vagy saját cikkek készítése. Portálukat havonta több mint 250 000 játékos látogatja.

Emellett szinte naponta rendeznek rendszeres mérkőzéseket, amelyekbe mind a számítógépes, mind a mobilos játékosok bekapcsolódhatnak. Ezen kívül számos közösségi szolgáltatást is nyújtanak, és információs médiaként is szolgálnak további projektek számára (Cseh Bajnokság a számítógépes és mobil játékokban, a PLAYzone Challenge LAN rendezvényi).

Aktuálisan működő szolgáltatásaink

Mit használ a weboldalunk?

A PLAYzone.cz a legújabb PHP7-en és Drupal 8-on alapul. A jobb gyorsítótárazás érdekében Redis tárolót és GIT verziókezelő rendszert használunk.

A weboldal Drupal CMS-en fut, amit mi magunk kezelünk, de a fejlesztését egy külső cég végzi.

Hogyan fejlődtünk a tárhelyszolgáltatásban

2008 óta saját fizikai szerverrel rendelkeztünk egy kis lakóparkban.Ennek a teljesítménye azonban hamar kevésnek bizonyult, így hozzáadtunk még egy adatbázis szervert és később egy file szervert.

A megoldás első látásra aránylag olcsónak tűnt, de mindig akadt valami probléma – később pedig a hiányosságai is előbukkantak. Ezekre mindig valahogy reagáltunk, de csak utólag, és nem preventív módon. Folyton az embereink válaszideje gyötört, akik elsősorban a core business-szel foglalkoztak, de ez olyan többlet volt, ami feleslegesen terhelte őket. Ilyen kis megoldásban nem tudtunk lépést tartani a piaci trendekkel, a biztonsággal, az adatmentéssel, stb. Ezért úgy döntöttünk, hogy változásra van szükségünk.

Miért választottuk a vshosting~-ot?

A vshosting~ kereskedelmi képviselője a megfelelő időben telefonált, pont akkor amikor már éreztük, hogy komoly változtatásokra van szükségünk. Több ajánlatot is kaptunk, de a leginkább az segített, hogy Lintimer urat ismertük, mint korábbi játékosunkat, így könnyen megtaláltuk a közös hangot. 🙂

A vshosting~-ra történő migráció megnyugtatott, mert tudjuk, hogy a teljes háttérmunka biztonságos, profi kezekben van. Ez különösen fontos, mivel az idők változnak, és a mérkőzések/kampányok a PLAYzone.cz-n már üzletet jelentenek. Korábban, amikor leállt a honlapunk, sok játékosnak okoztunk csalódást, de hova-tovább a partnereinknek is gondot okoztunk, akik kifizették a kampányaikat. A korábbi megoldásoknál nem éreztük azt, hogy minden megfelelő felügyelet alatt áll. A vshosting~ műszaki támogatásának minőségét már rögtön az együttműködésünk elején teszteltük. Az új platform indulása után rakétasebességgel nőtt a webes látogatók és játékosok száma.

A vshosting~ villámgyorsan saját magától reagált erre, ezért nem lassultunk be, és nem esett össze a szerverünk. Ezek után már nem kell külön embert tartanunk, aki csak a szervereinkkel foglalkozik, és folyamatosan képzi magát az új modern trendekben. Első ránézésre a vshosting~ megoldása drágábbnak tűnhet, de a valóságban hatalmas pénz-, idő- és végső soron aggodalomkímélő számunkra. Ennek köszönhetően nyugodtan összpontosíthatunk a saját üzletünkre.

Milyen hosting megoldást választottunk

Jelenleg két managed servert használunk, amiből az egyik applikációs szerverként, a másik adatbázis szerverként funkcionál. Teljes mértékben megfelelő számunkra, hogy mindkét szervert a vshosting~ szakemberei kezelik, és nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, mit üzemeltetünk ezeken.

A vshosting~-ra történő migráció megnyugtatott, mert tudjuk, hogy a teljes háttérmunka biztonságos, profi kezekben van. A korábbi megoldásoknál nem éreztük azt, hogy minden megfelelő felügyelet alatt áll..

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

  1. Ingyenes konzultáció

    Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

  2. Ingyenes megoldástervezet

    Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

  3. Professzionális
    megvalósítással állunk elő

    Előkészítjük a problémamentes migráció
    környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét




    Vagy hívjon a következő telefonszámon

    +36 80 206 005 24/7 üzemben
    ajanlat@vshosting.hu
    Másolás
    Visszahívjuk Önt