fbpx

A Shopsys-on futó projektek számát közel 63%-kal gyorsítottuk fel az infrastruktúra fejlesztésével

~

A vshosting~gal való hosszútávú együttműködésünk bebizonyította, hogy megbízható partnerek, függetlenül attól, hogy milyen gyorsan növekszünk. Az időben jött figyelmeztetéseiknek és az infrastruktúra villámgyors frissítésének köszönhetően sikerült megelőznünk a lehetséges problémákat, és ami a legfontosabb, még többet tudtunk eladni az e-kereskedelmi projektjeinken keresztül.

icon -

Shopsys a számok tükrében

Az EPYC processzorokra való átállás javította a teljes megoldás teljesítményét és csökkentette az oldal betöltési idejét.

icon -
800+

kiépített webáruház

icon -
55%-os

a projektek átlagos sebességnövekedése

icon -
2003

alapítás éve

icon -
2013 óta

közös együttműködés a vshosting-gal

Hasonló hosting érdekli? Beszélgessünk kötöttségek nélkül.

A Shopsys az e-kereskedelem legnagyobb szereplőinek vezető, teljes körű szolgáltatást nyújtó megoldásszállítója, 17 éves tapasztalattal és a legmodernebb technológiákkal. Az ügyfeleinek testre szabott webáruházakat és B2B rendszereket fejlesztenek saját open-source platformon. Az ügyfelei között vannak olyan jól ismert nevek, mint a SCONTO Nábytek, Mountfield, Bushman vagy az Office Depot. Ezért a Shopsys számára kulcsfontosságú a maximálisan megbízható és nagy teljesítményű szerver infrastruktúra, amelyet már 2013 óta biztosítunk.

Az infrastruktúra a teljesítménye határértékéhez közelít

2020 őszén a vshosting~ oldalán azt vettük észre, hogy a Shopsys framework-ön futó projektek hostingja számára kialakított platform szolgáltatás már nem rendelkezik elegendő teljesítmény tartalékkal. A Shopsys projektek növekedésének, a közelgő karácsony előtti időszaknak és a várható új ügyfeleknek (például a Mountfield) köszönhetően, közösen úgy ítéltük meg, hogy a szolgáltatás megérdemel egy alapos frissítést. A Kubernetes cluster architektúrája, amellyel a Shopsys rendelkezett, teljesen széthangolódott. Ezért egy nagyobb teljesítményű hardver változatot javasoltunk. Ehhez a rendkívüli teljesítményű – egyenként 32 magos és 64 szálas – AMD szervereket és EPYC processzorokat választottuk. További előrelépés volt a gyorsabb NVMe lemezekre való átállás.

Aktuálisan működő szolgáltatásaink

A frissítés az oldal betöltési sebességét 63%-kal növelte

A megvalósításra 2020. november 20-án került sor az adatbázis szervereknél, illetve november 25-én az applikációs szervereknél. Az eredmény? A Shopsys projektjei átlagosan 55%-kal lettek gyorsabbak. Bizonyos projekteknél még a 60%-os gyorsulás is mérhető volt.

Kiváló példa egy ilyen projektre a Tropic Fishing, amelynek betöltése már a frissítés előtt is nagyon gyors volt. Átlagosan 586 milliszekundum. De még ezt is sikerült felgyorsítanunk a hihetetlen 357 milliszekundumra, ami 39%-os javulást jelent.

A Tropic Fishing honlapjának betöltési sebessége

A Shopsys-on zajló további projektek közül csak néhány példát említenék: a Bushman szabadidő ruházati kereskedőnél a hardver frissítés után a honlap betöltése 56%-kal felgyorsult, a Papírnictví Pavlík cégnél ugyanez 62%-kal, sőt az EMOS műszaki webáruháznál 63%-kal lett gyorsabb.

Jobb SEO és magasabb elérhetőség

A SEO szakértők gyakran beszélnek arról, hogyan gyorsítja fel a betöltés a honlap besorolását a Google-nél és a többi keresőprogramnál. Egyértelműen így van, hiszen a szerverinfrastruktúra teljesítményének növelése a keresőmotorok látogatottságának 16%-os növekedéséhez vezetett. A keresőmotorok találataiból a weboldalra történő kattintási arány pedig 5 százalékponttal nőtt!

A jövőben még több pozitív SEO eredményre számítunk a Shopsys platformon futó projektek esetében. Ennek oka, hogy a keresőoptimalizálásra gyakorolt hatás csak idővel jelentkezik. Ezzel együtt jön az alacsonyabb visszafordulási arány és a több oldalletöltés, ez pedig azt eredményezi, ami az e-kereskedelmi oldalakat a legjobban érdekli: a magasabb eladás. Ehhez elég volt a hardver korszerűsítés, amely ezeknek az eredményeknek köszönhetően a nagy projekteknél napokban mérhetően is megtérül.

Egyúttal a vshosting~-nál replikákat alakítottunk ki a Shopsys Postgres és az Elasticsearch számára. A Shopsys ezeket a replikákat a szolgáltatások javítására tervezi fordítani, ami a vevőknek azt jelenti, hogy túlterheltség, karbantartás vagy adatbázis kiesés esetén is automatikusan bekapcsol a tartalék, és minden simán gördülékenyen megy tovább.

Mit tanultunk?

1. A hosting esetében a proaktivitás kulcsfontosságú – ezért következetesen figyeljük a szerverinfrastruktúrát az összes ügyfelünknél. Így még azelőtt tudjuk kezelni a teljesítménycsökkenéseket, mielőtt azok problémákat okoznának.

2. A szerverek nagyobb teljesítménye a Shopsys-nél => gyorsabb oldalbetöltés  – a Shopsys projektek oldalai 55%-kal gyorsabban töltődtek be.

3. A hardverbe eszközölt befektetés villámgyorsan megtérül – bizonyos e-commerce projektek akár 50%-kal is felgyorsultak. Ezzel jelentősen javítva a SEO-t, és természetesen az eladásokat is.

Az AMD EPYC processzorokkal szerelt Enterprise szervereket a vshosting~-nál az egyre jobban növekvő egyedülálló teljesítményükért részesítjük előnyben. A Shopsys infrastruktúrájának frissítésekor egyértelmű volt a választás – egy nagyteljesítményű szerver révén biztosítani a szilárd hátteret a szolgáltatások és a marketing akciók bővítése érdekében. Ez a SATA SSD lemezeket kiváltó PCI-e NVMe SSD lemezekkel együtt a hardver szempontjából a legjobb megoldásnak bizonyult, amit az ügyfeleinknek kínálhatunk.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

 1. Ingyenes konzultáció

  Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

 2. Ingyenes megoldástervezet

  Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

 3. Professzionális
  megvalósítással állunk elő

  Előkészítjük a problémamentes migráció
  környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét
  Vagy hívjon a következő telefonszámon

  +36 80 206 005 24/7 üzemben
  ajanlat@vshosting.hu
  Másolás
  Visszahívjuk Önt