fbpx

A Pilulka webáruház éves bevétele több mint 31 milliárd forint a vshosting~ szerverein

~

Az együttműködésünk a vshosting~-gal úgy halad, ahogy annak kell. Ez triviálisan hangzik, de sajnos nem gyakori, hogy olyan partnert találsz, akire számíthatsz, és aki képes építő jellegű kritikát adni.

icon -

A Pilulka számokban

A Pilulka csoport már 2013 óta van jelen a cseh, a szlovák és a romániai piacon. 2022 őszétől pedig már Magyarországon is elérhetőek szolgáltatásaik.  A Pilulka összesen 125 patikát működtet az internetes gyógyszertárakkal együtt.

icon -
31+ milliárdos

árbevétel

icon -
1698

fogyasztási hely

icon -
2013

alapítás éve

icon -
5 év

együttműködés a vshosting-gal

Hasonló megoldás érdekli? Keressen minket a részletekért!

A Pilulka

A Pilulka csoport már 2013 óta van jelen a cseh, a szlovák és a romániai piacon. 2022 őszétől pedig már Magyarországon is elérhetőek szolgáltatása. A Pilulka összesen 125 gyógyszertárat működtet az internetes gyógyszertárral együtt.

2017-ben megkapta a leginkább innovatív és eredeti webáruháznak járó APEK E-commerce Awards 2017 díjat.

Aktuálisan üzemeltetett szolgáltatások

Egy kihívás, amit együtt oldottunk meg

A Pilulka a vállalkozás elindítása óta olyan partnert keresett, aki segít az infrastruktúra olyan módon történő kialakításában, hogy az a jövőben könnyen skálázható legyen.

A megbízhatóság mellett az is fontos kiválasztási szempont volt számukra, hogy a szolgáltató képes legyen proaktívan fejlesztési javaslatokat előterjeszteni. Egyszerűen egy olyan partner, aki képes kezelni egy kisvállalkozás gyors, hatalmas vállalkozássá történő növekedését.

Az együttműködésünk a vshosting~-gal úgy halad, ahogy annak kell. Ez triviálisan hangzik, de sajnos nem gyakori, hogy olyan partnert találsz, akire számíthatsz, és aki képes építő jellegű kritikát adni.

Miért választottuk a vshosting~-ot?

A vshosting~-nak sikerült egy teljesen skálázható infrastruktúrára vonatkozó, az igényeinknek tökéletesen megfelelő javaslattal előállnia. Ezen kívül számos megoldás kaptunk a megfelelő eszközök kiválasztásával kapcsolatban, ami nagyban megkönnyítette (és olcsóbbá tette) a gyors növekedésünket.

Ráadásul a vshosting~-nak hatalmas tapasztalata van a nagy internetes projektek menedzselésében, így már az elején tudtuk, hogy jó kezekben leszünk..

A Pilulka műszaki megoldásának ábrája

Milyen hosting megoldást választottunk

A Pilulka projekt jelentős mérete miatt jelenleg egy olyan Managed Cluster-t használunk, amely a vállalati weboldalak felé irányuló kérésekkel foglalkozik. A klasztert egy csoport Managed és Dedikált szerver egészíti ki, ahol különböző támogató szolgáltatásokat működtetünk (központi naplózás a szerverekről, analitikai szolgáltatások és eszközök, tesztelési és fejlesztési környezetek).

A klaszter két terheléselosztót tartalmaz, amelyek a kéréseket a klaszter különböző szerverei között osztják el, és egyúttal SSL-kérésgyorsítóként is megvalósul. A szerverek aktív-biztonsági üzemmódban működnek – így az aktív csomópont meghibásodása esetén az összes forgalom másodperceken belül átirányításra kerül egy tartalék szerverre. A webes kérések a terheléselosztókról az alkalmazáskiszolgálók egy csoportjára kerülnek, amelyek konténerizáltak, és minden egyes alkalmazás teljesen önállóan, a többitől elkülönítve fut.

A konténerizáció nagy rugalmasságot tesz lehetővé az alkalmazásokkal való munka során – például az alkalmazás új verziójának frissítése az alkalmazás új verziójának egy új konténerben történő elindításával, majd a tesztelés után zökkenőmentesen, zéró leállási idő nélkül telepítheti.. A weboldal összes kérését ezek az alkalmazáskiszolgálók dolgozzák fel, legyen szó dinamikusan generált vagy statikus tartalomról. A statikus tartalmakat központi lemezes tárolón tárolják, amely szinkronban működik az összes alkalmazásszerverrel – az ilyen típusú tartalmakat ezután nem kell minden egyes szerveren külön-külön tárolni, ami pénzügyi erőforrásokat takarít meg, de ami még fontosabb, egyszerűsíti az alkalmazás tervezését, mivel nem kell aggódni az adatok szinkronizálása miatt.

A klusztert ezen felül három adatbázis szerver alkotja, amelyen mind az SQL, mind a noSQL adatbázis futtatható. SQL-ként a MariaDB adatbázist üzemeltetik a Galera üzemmódban, ami egy olyan rendkívül robusztus megoldás, amit a vshosting~ már évek óta üzemeltet. Az applikációs szerverek az SQL adatbázisokkal a loadbalancer révén kommunikál, ahol a Maxscale komponens biztosítja az SQL query elosztását az egyes nod-ok között. Az noSQL számára az ElasticSearch-et választottuk, amellyel az alkalmazás közvetlenül kommunikál és a terhelés eloszlása közvetlenül egy vezérlővel valósul meg az alkalmazásban. A három szerver N+1-ként kerül tervezésre, ezért a teljes működéséhez 2 szerver futtatására van szükség.

A megoldási javaslatot az igényeink szerint valósították meg teljes redundanciába, és a tovább bővítés lehetőségével, ami a Pilulka gyors csehországi és külföldi növekedésével is összehangban áll.

Bár az infrastruktúra kezeléshez szükséges partner keresésekor még jóval kisebbek voltunk, mint most, mégis a piacvezetőt választottuk. Az üzleti partnereinktől, akik a vshosting~ szolgáltatásait már használták, több kiváló referenciát is kaptunk.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

 1. Ingyenes konzultáció

  Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

 2. Ingyenes megoldástervezet

  Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

 3. Professzionális
  megvalósítással állunk elő

  Előkészítjük a problémamentes migráció
  környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét
  Vagy hívjon a következő telefonszámon

  +36 80 206 005 24/7 üzemben
  ajanlat@vshosting.hu
  Másolás
  Visszahívjuk Önt