fbpx

Hogyan korszerűsítettük és helyeztük át az egyik legnagyobb online patika infrastruktúráját

~

Az infrastruktúra áthelyezése a vshosting~ alá az egyik legjobb vezetői döntésünk volt az utóbbi években. Éjfél előtt öt perccel hoztuk meg.

icon -

Lékárna.cz a számok tükrében

Přechod Lékárna.cz na plně spravované hostingové řešení s Kubernetes.

icon -
1,5 mil.

millió látogató havonta

icon -
több mint 500 000

megrendelés évente

icon -
30 000

termék a webáruházakban

icon -
2021 óta

zajlik az együttműködés a vshosting-gal

Hasonló hosting érdekli? Beszélgessünk kötöttségek nélkül.

A Lékárna.cz és a vshosting~ együttműködésének a kezdete

A pozitív referenciák alapján 2019 végén szólított meg bennünket a cseh internet egyik legnagyobb online patikája, a Lékárna.cz. A legjobb megoldást kereték a teljes Pears Health Cyber csoport számára, ahová a Lékárna.cz is tartozik. Olyan szerver infrastruktúrát kerestek, amely elérhetőségét, gyorsaságát és technológiáját tekintve jobban megfelel a kiterjed és egyre növekvő projekteknek.

Egyúttal egyetlen infrastruktúrába akarták összevonni a többi projektjeiket és honlapjaikat, amelyeket a Lékárna.cz webáruházon kívül üzemeltetnek (például az Ordinace.cz, az euni.cz portálokat, vagy a könyvelési rendszerüket, stb.). Minden projektjük más és más volt, eltérő volt a fejlesztési fázisuk, és különféle technológiákat használtak.

Aktuálisan működő szolgáltatásaink

Az ehhez hasonló típusú és méretű projektekhez korszerűbb és megbízhatóbb megoldásra volt szükségük.

A három fizikai és a 41 virtuális szerverről egy koncepciós felfogású architektúrára akartak átállni. Olyan megoldást akartak, amely az összes projektjüket és a technológiájukat egyesíti, és megkönnyíti a továbbfejlesztésüket. A teljes transzformációnak további lökést adott a jelenleg trendi Kubernetes platformra történő áttérés iránti érdeklődésük.

A tulajdonképpeni Kubernetes-szel, teljesen friss újdonságként, addig semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztek. A fejlesztés keretében inkább a Docker-t használták, de olyan partner után kutattak, aki segítséget nyújt a Kubernetes-re való átállásban. Ezért is jelentkeztek a vshosting-nál, amely minden ügyfelet egyedileg kezel, és tanácsot nyújt abban, hogyan készítse elő a megoldásokat ahhoz, hogy a migráció az ilyen igényes projekteknél is simán menjen.

A vshosting~-gal szembeni igények tehát világosak voltak. Egységesíteni kellett az infrastruktúrát minden projekt számára a Kubernetes-re való átállással, és összességében biztosítani kellett a csúcsszintű megoldást a nagyságukhoz mért modern webáruházaikhoz. Természetes volt a nagyszámú látogatottság szerinti működés és a tapasztalt adminisztrátorok proaktív hozzáállása.

A Lékárna.cz-vel folytatott együttműködésünk felbecsülhetetlen tényezője mind a mai napig, hogy partnerként működve közösen hangoljuk össze a dolgokat. Minden hostingot érintő lényeges változás előtt egyeztetés zajlik. A Lékárna.cz fejlesztői tehát meríthetnek a senior adminisztrátoraink sok éves tapasztalatából. Ennek eredménye az applikációk és a hosting megoldások tökéletes összhangja.

Ma is közösen oldjuk az upgrade-ket, és készítjük fel az infrastruktúrát a szezonális csúcsokra vagy a marketing akciókra, amelyek hatással lehetnek a leterheltségre. Nemcsak ennek a minőségi kommunikációnak köszönhetően tiszteljük top ügyfélként a Lékárna.cz-t.

A progresszív árképzés kizárja a drasztikus költségnövekedéseket

Az egyik legnagyobb online patika a cseh piacon nemcsak a senior adminek professzionális hozzáállását értékeli Jakub Lánsky-val az élen, hanem a vshosting~ alá migrálást az elmúlt évek egyik legjobb döntésének tartja. A tulajdonképpeni áthelyezés meghozta a kívánt koncepciós hozzáállást, a szolgáltatások konszolidációját, a lemezmezők felgyorsulását, a modern setup-nak megfelelő infrastruktúrát az ő méretükhöz hasonló webáruházakban, de a felhasználható eszközök átláthatóságát is. Azonnal látszik, melyik szolgáltatás használ nagyobb teljesítményt, és nem kell aggódnia az alkalmazások véletlenszerű túlterhelése miatt.

A párhuzamosan futó előző és az új megoldás során az ügyfélnek progresszív árképzést állítottunk be úgy, hogy kizárjuk a duplicitást az infrastruktúra üzemeltetésének finanszírozásából. Ezzel egy hibrid modell jött létre, amelyben fokozatosan minden átterhelődött a vshosting-nál futtatott infrastruktúrára a költségek drasztikus növekedése nélkül. A részekre osztott migrációnak köszönhetően a Lékárna.cz-ben is alaposan letesztelhették az egyes elemeket, és csak azután helyezték át az infrastruktúra következő részét.

A legmegfelelőbb megoldásként a vshosting-nál a Lékára.cz számára egy kiterjedt managed cluster-t terveztünk Kubernetes-szel kiegészítve. Így teljes értékű tesztelési környezetet teremtettünk számukra, amely struktúrájában másolja a termelést, ahol az automatizált tesztek zajlanak. Természetes dolog volt a CDN és a központi tárhely.

Biztosítottuk a teljes átállást a Kubernetes-re az oktatással együtt. A migráció befejezését követő két hét múlva elvégeztük a hardver frissítését nagyobb teljesítményű szerverekre, ami egyebek mellett az adatbázis sebességének megkétszereződéséhez vezetett.

Az együttműködés eredménye a jobb és nagyobb teljesítményű infrastruktúra, ami nemcsak a Lékárna.cz üzletei sikereikre, hanem minden egyes fejlesztőre nagy hatást gyakorolt, akik miután megalkottak valamit, azonnal elküldik a GIT-be, automatikus tesztelésnek vetik alá, és egy kattintással a deployment is. Ennek köszönhetően is fejleszthetnek gyorsabban, és elindíthatják az új featury-kat, vagy agilisan fejleszthetik tovább az egész projektet.

A senior adminisztrátorok kiterjedt know-how-ja és az ajánlásaik a webáruházunk üzemeltetésének optimalizációjára megerősítettek abban, hogy a vshosting~ kiváló választás lett.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

 1. Ingyenes konzultáció

  Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

 2. Ingyenes megoldástervezet

  Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

 3. Professzionális
  megvalósítással állunk elő

  Előkészítjük a problémamentes migráció
  környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét
  Vagy hívjon a következő telefonszámon

  +36 80 206 005 24/7 üzemben
  ajanlat@vshosting.hu
  Másolás
  Visszahívjuk Önt