fbpx

17 évvel ezelőtt a ČSFD volt a vshosting~ első ügyfele. Mi változott azóta náluk?

~

17 évnyi együttműködés után nem mondhatunk mást, minthogy maximálisan elégedettek vagyunk a vshosting~-gal. Kiváló AMD EPYC szervereink és tökéletesen működő infrastruktúránk van magas szintű rendelkezésre állással.

icon -

ČSFD a számok tükrében

icon -
17 éves

együttműködés a vshosting~-gal

icon -
1. helyezés

Kristály Nagyító 2017, 2015 (Eszközök és szolgáltatások), 2011 (Érdekwebek)

icon -
2 826 306

egyedi felhasználó
(2022 április)

icon -
65 833 343

megjelenítés
(2022 április)

Hasonló hosting érdekli? Beszélgessünk kötöttségek nélkül.

Csehországban nagyon kevés olyan ember van, aki nem ismeri a Cseh-Szlovák Filmadatbázist (ČSFD). A legtöbb ember számára a filmek minősítése az egyik legfontosabb mutatója annak, hogy érdemes-e azt megnézni vagy sem. A vshosting~ tárhelyszolgáltatásainak 17 éves használata során a ČSFD rengeteg elismerést kapott – többek között két rangos cseh internetes díjat is. A vshosting~ gondoskodott arról, hogy az évek során minden úgy működjön, ahogyan kell.

Nagyon kevés ember felejti el az első ügyfelét – ez ránk is igaz. A ČSFD volt a legelső ügyfelünk, és 17 évvel később még mindig kiemelkedő partnereink körébe tartozik.

A ČSFD-t 2001-ben alapította Martin Pomothy, aki ma is a vállalat vezérigazgatója. A filmadatbázis ma már Szlovákiában is működik, és több mint félmillió regisztrált felhasználóval és egymillió filmmel az adatbázisában kétségtelenül a legnagyobb ilyen típusú vállalkozás. A vshosting~ többek között ezért is büszke arra, hogy hosszú távú technológiai partnerük lehet.

A ČSFD kezdetei a vshosting-nál

A ČSFD első szervereit 2006 novemberében helyeztük üzembe. Az egyik szerveren a weboldal, a másikon pedig a PostgreSQL adatbázis futott. Azóta a ČSFD jelentősen megnőtt, és ma már 15 szervert kezelünk számukra.

Aktuálisan működő szolgáltatásaink

A cég velünk együtt növekedett

A ČSFD megoldása teljesen redundáns, így gond nélkül kiállja a hardveres hibákat vagy a váratlan túlterhelést. Külön szervereket is fenntartunk számukra a kép- és videó tartalmak kezelésére, amelynek köszönhetően a honlap tartalmát a látogatók sokkal gyorsabban betölthetik.

A ČSFD számára nyújtott hosting megoldás legnagyobb kíhívását már a kezdetektől a nagy adatbázis jelentette, amely idővel valóban tiszteletet parancsoló méreteket öltött. A fejlesztők a PostgreSQL adatbázist választották, mert egy rendkívül stabil adatbázisról van szó, és funkcionalitását tekintve fejlett technológiát képvisel. Hátrány viszont a nagy teljesítménnyel szembeni igénye, amelynek hiánya a sebessége kárára volt.

A ČSFD méretű jelentős ügyfélnek köszönhetően mi is gyorsabban nőttünk fel. Az évek során mindkét vállalat tovább növekedett és támogatta egymás fejlődését.

Amikor a PostgreSQL-t emlegetjük 2006-ból, akkor a 7-es verzióról beszélünk, illetve azokról az időkről, amikor még az x86 platformon működő legnagyobb teljesítményű szerverek két kétmagos processzorral és legfeljebb pár tíz GB RAM-mal rendelkeztek. A lemezek természetesen mechanikus forgólemezek voltak, ami még jobban lassította az írási és olvasási műveleteket. Csak 2006 végén jelentették be az első 4 magos Xeon-t 1200 dolláros darabonkénti kezdőáron.

A kezdetek tehát nem voltak egyszerűek a nagy PostgreSQL adatbázisok miatt

„Az adatbázisok nagy teljesítményigénye miatt nem volt egyszerű a konfigurálásuk úgy, hogy a nagy mennyiségű adattal és a request számmal ideálisan működjenek. De végül mégis sikerült,” emlékezett vissza David Lintimer a vshosting~ CSO-ja.

Ma az adatbázis mérete kb. 300 GB. A szuperteljesítményű 32 magos AMD EPYC processzoroknak és a 384 GB RAM-nak köszönhetően mindenféle gond nélkül fut. Továbbra is a PostgreSQL-t használjuk, jelenleg a 13-as verziószámmal. „A PostgreSQL végig megtartott a híres stabilitását, ráadásul még jelentősen fel is gyorsult. Ezért sokkal alkalmasabb a web-hez is,” tette hozzá Lintimer.

Az AMD EPYC-re való áttérés bizonyult a legmegfelelőbb választásnak a ČSFD zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében.

2020-ban a hosting infrastruktúrát az AMD EPYC szerverekre frissítettük. „Az eredeti koncepció, amely során a kisebb teljesítményű szervereket adtuk hozzá a meglévő clusterekhez, az alkalmazott technológiák korlátjaiba ütközött,” mondta el Martin Pomothy, a ČSFD alapítója és vezérigazgatója. „Konszolidálnunk és csökkentenünk kellett a szerverek számát, illetve lényegesen megnövelnünk az egyes szerverek teljesítményét,” egészítette ki David Lintimer a vshosting~-tól.

Egyúttal elvégeztük a teljes megoldás komplett felülvizsgálatát a redundanciák kiegészítésével bizonyos komponenseknél, amelyeket addig még nem üzemeltettünk a magas rendelkezésre állási módban. Mindezt összekapcsoltuk az összes komponens legfrissebb verziójának frissítésével, illetve az ezzel kapcsolatos kódmódosítással az ügyfél alkalmazásában.

17 évnyi együttműködés után nem mondhatunk mást, minthogy maximálisan elégedettek vagyunk a vshosting~-gal. Kiváló AMD EPYC szervereink és tökéletesen működő infrastruktúránk van magas szintű rendelkezésre állással.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

 1. Ingyenes konzultáció

  Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

 2. Ingyenes megoldástervezet

  Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

 3. Professzionális
  megvalósítással állunk elő

  Előkészítjük a problémamentes migráció
  környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét
  Vagy hívjon a következő telefonszámon

  +36 80 206 005 24/7 üzemben
  ajanlat@vshosting.hu
  Másolás
  Visszahívjuk Önt