fbpx

A szlovák Blueweb ügynökség nem riad vissza a kihívásoktól. A vshosting~-gal együtt mindent leküzd

~

Már az együttműködésünk első napjától kezdve érezhető volt a fejlesztői csapatunk és a vshosting~ műszaki szakértői közötti tökéletes kommunikáció, amely szó szerint 24/7 működik, azaz éjjel-nappal. Sürgős esetekben elég telefonálnunk és 60 másodpercen belül reagálnak a hívásra az adatközpontban, és azonnal hozzákezdenek a problémamegoldáshoz annak forrásánál. Ezt a szolgáltatást együttműködésünk egyik fontos szempontjának tartjuk.

icon -

Blueweb a számok tükrében

icon -
Több tucat

létrehozott webáruház

icon -
100%-kal

jobb kommunikáció a fejlesztői csapat és a támogatás között

icon -
10%-kal

felgyorsult a weboldalak betöltése

icon -
13 szerver

a managed cluster-ben

Hasonló hosting érdekli? Beszélgessünk kötöttségek nélkül.

A Blueweb e-kereskedelmi szakemberei olyan ügyfelek számára készítenek webáruházakat, mint a Klenoty Aurum, a Gate, az Ozeta és az Isadore Apparel. Webáruházaik precizitásukról, minőségükről és modern kialakításukról híresek. Szeretik a legújabb technológiai trendeket is kihasználni, és ez a tendencia szerver-infrastruktúrájukra is vonatkozik. A vshosting~ mint vezető hosting szolgáltató a szlovákiai és csehországi vállalatok körében természetes választás volt.

A vshosting-gal folytatott együttműködésük előtt „standalone” egyedi megoldásokat használtak. A Blueweb több allokált szervert használt, amelyekhez a méret és a látogatottság szerint rendeltek projekteket. Az egyik szerveren akkoriban több kisebb projekt futott, a másikon a közepesek, és így tovább. A szerverek egymástól elszigeteltek voltak. Minden egyes szerveren futott a webszerver, az adatbázis és minden egyéb szolgáltatás. Ez a megoldás hosszú távon fenntarthatatlannak bizonyult, mivel a jellegéből adódóan nem volt jól skálázható.

A Blueweb a vshosting-hoz érkezése előtt komoly igényeket támasztott az infrastruktúrával és a műszaki támogatással szemben

A Blueweb először akkor kezdett problémákat tapasztalni, amikor a vállalat növekedni kezdett. A terjeszkedéssel együtt az infrastruktúrával és a technikai támogatás szintjével szemben is nagyobbak lettek az igények. Ilyen például a speciális programok telepítésének szükségessége az operációs rendszer szervereinek szintjén. Emellett átfogó megoldást kerestek az infrastrukturális problémáikra. „Vállalkozásként úgy éreztük, hogy az akkori infrastruktúránk korlátoz minket, és nem is gondolkozhattunk olyan összetettebb megoldásokon, mint egy menedzselt klaszter vagy a Kubernetes” – osztotta meg velünk a tapasztalatait Mário Keméň, Backend / DevOps Blueweb.

Ekkor döbbentek rá, hogy az egész vállalatot érintő nagy strukturális változás küszöbén állnak. Ráadásul lehetőségük nyílt arra, hogy áttérjenek egy másik hosting-megoldásra, annak érdekében, hogy a jövőben nagyobb skálázhatóságot, biztonságot és szakértői útmutatást tudjanak nyújtani.

Aktuálisan működő szolgáltatásaink

A vshosting-hoz való átállás eredménye a Blueweb fejlesztői és a műszaki támogatás közötti jobb kommunikáció

Szemben a korábbi megoldással, ahol egyetlen emberrel álltak kapcsolatban – az ezzel járó korlátozásokkal a tudás és a rendelkezésre állás tekintetében -, a vshosting-nál szakemberek egész csapata áll készen.

Már az együttműködésünk első napjától kezdve érezhető volt a fejlesztői csapatunk és a vshosting~ műszaki szakértői közöttii tökéletes kommunikáció, amely szó szerint 24/7- működik, azaz éjjel-nappal. Sürgős esetekben elég telefonálnunk, és 60 másodpercen belül reagálnak a hívásra az adatközpontban, és azonnal hozzákezdenek a problémamegoldáshoz annak forrásánál. Ezt a szolgáltatást együttműködésünk egyik fontos szempontjának tartjuk.

Azonnal válaszolunk a felmerülő problémára

Természetesen az átlagon felüli igényeket illetően a vshosting rendelkezik ticket eszközzel, ahol világosan látható a feladatok prioritása. „Korábban egyetlen ember kezelte az üzletmenetet, a technológiai tervezést, de a válsághelyzeteket is. Ez számos akadályt hordozott magában. Ma már azonban ezek megoszlanak a különböző személyek között, ahol mindenki a saját ügymenetével foglalkozik. Ez pedig épp az, amire valóban szükségünk van,” tette hozzá Mário Keméň.

A legmegfelelőbb megoldás a Managed cluster volt a Blueweb számára, aki több tucat webáruházat fejleszt

Együttműködésünk kezdetétől fogva egy teljesen új megoldás javasolt a vshosting~: egy 13 szerverből álló, teljesen adminisztrált klasztert. Az infrastruktúra migrációja mellett számos könyvtárat is frissítettünk egy jobb verzióra (pl. a PHP esetében). Az eredmény egy stabil, magas rendelkezésre állású megoldás lett, amely az összes webáruházban egyenletesen magas oldalletöltési sebességgel rendelkezik. „Biztosan állíthatjuk, hogy a vshosting~ megoldás stabilizálta a mérőszámainkat, és az esetek többségében a Google Analytics szerint átlagosan körülbelül 10%-kal javult az oldalbetöltési időnk is” – mondta Keméň.

Saját szavaik szerint azonban az új megoldással nem csak a gyorsabb oldalbetöltési sebesség javult. További előnyök az összehasonlíthatatlanul robusztusabb és megbízhatóbb rendszer, a gyors, igény szerinti skálázás lehetősége, valamint a vshosting~ támogató csapatának szakértelme.

A Blueweb megerősíti, hogy ennek a hozzáadott szakértelemnek köszönhetően most már képesek felülvizsgálni a felügyelt rendszerek kimeneteit, az alkalmazások teljesítményére vagy az erőforrások kihasználtságára összpontosítva. Ez segít nekik abban, hogy pontosabban célozzák meg a kritikus területeket. Ezáltal optimalizálni tudják azokat, ami gyorsabb és stabilabb alkalmazásokat eredményez.

A végső kiválasztásnál fontos volt számunkra, hogy egy cseh vállalat legyen, amely fizikailag is közel van hozzánk. Mindemellett egy régi partnerünk ajánlására is támaszkodtunk, akiben maximálisan megbízunk, és akivel elégedettek vagyunk. És ez meg is hozta a gyümölcsét.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

 1. Ingyenes konzultáció

  Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

 2. Ingyenes megoldástervezet

  Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

 3. Professzionális
  megvalósítással állunk elő

  Előkészítjük a problémamentes migráció
  környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét
  Vagy hívjon a következő telefonszámon

  +36 80 206 005 24/7 üzemben
  ajanlat@vshosting.hu
  Másolás
  Visszahívjuk Önt