fbpx
vshosting~

Felhő repatriálás: Stratégiai eszköz IT Managerek számára

A nyilvános felhőből való kilépés valós okai

  • Költségek és pénzügyi következmények
  • Adatszuverenitás és működési ellenőrzés
  • Számítási teljesítmény és mutatók
  • Biztonság, megfelelőség, és Vendor Lock-In

A nyilvános felhőből való kilépés fő okai közé tartozik a költségek és az adatkezelés feletti ellenőrzés elvesztése, az elégtelen számítási teljesítmény, az átláthatóság hiánya, valamint a biztonsági és megfelelőségi kérdések. A szolgáltatói függőség is gyakori aggodalom.

A vshosting által vizsgált esetek többségében a vállalatok a nyilvános felhőben hosztolt szolgáltatásokért sokkal többet fizettek, mint a hosszú távú adattárolásért – feleslegesen. Az ilyen munkaterhelések repatriálásával akár 70 százalékkal is csökkentheti a felhőre fordított kiadásokat. A felhőszolgáltatók változó költségű, a használat függvényében változó árképzési modelljeinek nemkívánatos hatása is minimalizálható.

A felhő repatriálás folyamata és előnyei

A felhő-visszatelepítés nemcsak az adatok, hanem az alacsony késleltetést igénylő alkalmazások és szolgáltatások visszatelepítését is jelenti. Ez nem a felhő elhagyásáról szól, hanem a felhő-élmény optimalizálásáról, ami nem feltétlenül jelenti a nyilvános felhő teljes megszüntetését. A felhő repatriálása a felhő és a helyi IT-infrastruktúra optimalizálásának része. A döntéshozók az IT-rendszerek modernizálására törekszenek, hogy jobban megfeleljenek az üzleti igényeknek.

A nyilvános felhőből való kivonulás célja változó lehet. A vállalatok adataikat és szolgáltatásaikat hagyományos IT-infrastruktúrába, privát felhőbe vagy kolokációs létesítményekbe helyezik át. A vshosting átfogó megközelítése magában foglalja a meglévő felhőinfrastruktúrák elemzését és személyre szabott stratégiák kidolgozását. Ez azt jelenti, hogy a hibrid megközelítés is lehetséges, ahogy az elmúlt évek tendenciái is mutatják

Olvasson bele az exkluzív e-book-ba!

Az IT infrastruktúra ideális egyensúlyának megteremtése: A Dropbox váltásának és a Dell elemzéseinek tükrében

Az ideális egyensúlyt megtalálni igencsak nehéz,, és nincs egyetlen biztos módszer az elérésére, mivel az arányok vállalatonként változnak. Azonban érdemes megpróbálni, mert az eredmények magukért beszélnek.

Az on-premise vagy saját adatközponti infrastruktúráról való átállás semmiképpen sem egyirányú út. Ha a felhőbe való átállással kapcsolatos elvárások nem teljesülnek, van lehetőség a visszaváltásra. Egyre többen ismerik fel ezt a lehetőséget, az egyik legismertebb eset több mint fél évtizeddel ezelőtt történt. A Dropbox 2017-ben hagyta ott az Amazont, és az AWS-ből való kilépéssel a következő két évben több mint 75 millió dollárt spórolt meg.

Egy Dell-tanulmány is meggyőző eredményeket mutat. A válaszadók 96 százaléka költséghatékonyabb működésről számolt be az átállás után, és 95 százalékuk szerint a szervezetük IT-biztonsága is javult a váltást követően. Szintén nem elhanyagolható tény, hogy a válaszadók 85 százaléka szerint az üzleti agilitás is javuló tendenciát mutatott.

Leveraging Expertise for a Smooth Transition

Manapság nemcsak a nemzetközi vállalatoknak van lehetőségük optimalizálni infrastruktúrájukat. Európa felhő-repatriálásban jártas szakértőjeként a vshosting élen jár abban, hogy zökkenőmentesen átsegítse a cégeket ezen a folyamaton. Szakértői csapatunk több évtizedes tapasztalatát felhasználva biztosítjuk, hogy ügyfeleink megértsék infrastruktúrájuk mely elemei számíthatnak előnyre a repatriálás során, és segítünk nekik magabiztosan kezelni az átállás folyamatát.

Kérek egy ingyenes tanácsadást

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

  1. Ingyenes konzultáció

    Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

  2. Ingyenes megoldástervezet

    Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

  3. Professzionális
    megvalósítással állunk elő

    Előkészítjük a problémamentes migráció
    környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét




    Vagy hívjon a következő telefonszámon

    +36 80 206 005 24/7 üzemben
    ajanlat@vshosting.hu
    Másolás
    Visszahívjuk Önt