fbpx
vshosting~

Jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre Csehország és Szlovákia egyik legnagyobb e-kereskedelmi projektjének, a GymBeam-nek az infrastruktúráján. Ezek nem csak apró fejlesztések – kicseréltük az összes hardvert a cluster alkalmazási részében, és extra teljesítményű szervereket telepítettünk. (összesen nyolcat).

Hogyan zajlott a telepítés, mit jelent ez a GymBeam számára, milyen előnyöket biztosítanak az EPYC szerverek, miért érdemes ezen a frissítésen gondolkodni? Mindezt és még sok mást megtudhat ebből a cikkből.

Mi olyan epic az EPYC szerverekben?

Egészen a közelmúltig az Intel Xeon processzorokra összpontosítottunk a vshosting~-nál, mivel hosszú évek óta uralják (nem csak) a szervertermékek piacát. Az elmúlt néhány évben viszont az AMD (Advanced Micro Devices) cég portfóliójának és gyártási technológiáinak jelentős fejlődése felkeltette figyelmünket.

A cég újonnan kínál olyan processzorokat, amelyek jobb ár/teljesítmény arányt, magasabb processzoronkénti magszámot és jobb energiagazdálkodást kínálnak (többek között az eltérő gyártási technológiának köszönhetően – AMD Zen 2 7nm vs. Intel Xeon Scalable 14nm). 

Ezeket a processzorokat telepítettük az új GymBeam infrastruktúrájához használt AMD EPYC szerverekre.


AMD EPYC servers processors

Ezek a legmodernebb szerverek, rekordot döntögető processzorokkal, amelyek akár 64 maggal és 128 szállal (!!!!) rendelkeznek. A standard Intel Xeon Scalable,-hez képest, ahol CPU-nként maximum 28 maggal rendelkező processzorokat kínálunk, itt a számítási magok mennyisége több mint a kétszeresére nő.

Az EPYC szerverprocesszorok 7 nm-es eljárással és a multiple-chipset-per-case módszerrel készülnek, ami lehetővé teszi, hogy mind a 64 magot egyetlen CPU-ba pakoljuk, ennek köszönhetően valóban figyelemre méltó teljesítményt tudunk biztosítsunk.

Milyen volt a telepítés?

Az első, ezen az új platformon alapuló szerverek telepítése hibátlanul zajlott. Az első lépésünk a komponensek gondos kiválasztása és a platform egységesítése volt az összes jövőbeli telepítéshez. A legfontosabb rész az elején a platform lehető legjobb architektúrájának kiválasztása volt beszállítóinkkal és szakembereinkkel együtt. Ez magában foglalta a legjobb váz, szerverlap, perifériák kiválasztását, beleértve a nagyobb teljesítményű 20k RPM-es ventilátorokat a megfelelő hűtés érdekében stb.  Ezt fogjuk alkalmazni a jövőben minden AMD EPYC telepítésnél. Eltökélt szándékunk volt, hogy ez az új platform más már megvalósult projektünk  magas színvonalát tükrözze.

EPYC server platform

Ennek eredményeképpen az AMD EPYC szerverek gond nélkül csatlakoztak a „flottánkhoz”. A szerverek a SuperMicro gyártó vázaira és alaplapjaira épülnek, és az ügyfél igényei szerint 1 Gbps és 10 Gbps sebességű kapcsolódást és merevlemezek csatlakoztatását is egyaránt tudjuk biztosítani, mind fedélzeti, mind fizikai RAID-vezérlő segítségével. Emellett továbbra is alkalmazzuk a merevlemezeket, mégpedig a SATA3 // SAS2 vagy PCI-e NVMe meghajtókat.

Mivel ez egy új platform, természetesen feltöltöttök raktárunkat SPARE-eszközökkel, és készen állunk az azonnali használatra, ha bármilyen probléma merülne fel a gyártás során.

A hardver üzleti előnyei a GymBeam számára

Az Intel korábbi processzoraihoz képest óriási a különbség: a nagyobb magszám mellett még az egy magra jutó számítási teljesítmény is nagyobb. További teljesítmény növekedést okoz a Hyperthreading technológia használata. Ezt az Intel processzorok esetében biztonsági okokból kikapcsoljuk, az AMD EPYC processzorok esetében azonban erre (egyelőre legalábbis) nincs okunk.

Az általános teljesítménynövekedés eredménye a weboldal betöltésének jelentős gyorsulása a magonkénti nagyobb teljesítménynek köszönhetően. Ezt különösen a GymBeam vásárlói élvezhetik, akik számára most még kellemesebbé vált a vásárlás az online áruházban. A weboldal felgyorsulása a SEO-t is javítja, így a keresőmotorok előkelőbb helyre rangsorolják az oldalt.

Végül, de nem utolsó sorban a GymBeamnél most már biztosak lehetnek abban, hogy az elérhető legjobb hardveren futnak ?.

Önnek is előnyös lenne az EPYC szerverekre való frissítés?

Felkeltették az érdeklődését a megaerős EPYC processzorok, és most azt fontolgatja, hogy az Ön esetében megtérülne-e? Amikor az ár/teljesítmény arány optimalizálásáról van szó, az első számú kérdés az, hogy milyen teljesítményű infrastruktúrára van szüksége a projektjének.

Az AMD EPYC processzorokat olyan helyzetben érdemes megfontolni, amikor a meglévő processzorai már nem elegendőek, viszont egy magasabb szintű Intel Xeon-vonalra való frissítés már nem érné meg gazdaságilag.  Ez a határ jelenleg körülbelül 2x 14 mag – 2x 16 magnál van. Az Intel ára e teljesítmény felett jelenleg aránytalanul magas.

Természetesen a frissítés oka nem kell, hogy pusztán technikai vagy gazdasági legyen – az érzés, hogy a piac leggyorsabb és legjobb kínálatán futtatja a szolgáltatásait, természetesen szintén egy meggyőző érv.

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

  1. Ingyenes konzultáció

    Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

  2. Ingyenes megoldástervezet

    Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

  3. Professzionális
    megvalósítással állunk elő

    Előkészítjük a problémamentes migráció
    környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét




    Vagy hívjon a következő telefonszámon

    +36 80 206 005 24/7 üzemben
    ajanlat@vshosting.hu
    Másolás
    Visszahívjuk Önt