fbpx
vshosting~

Brablc úr, Ön segít a Shoptet ügyfeleinek abban, hogy saját webáruházakat indítsanak a Shoptet platformon. Mit értünk ez alatt pontosan? És mennyire bonyolult a folyamat?

A mi architektúránk úgy épül fel, hogy minden egyes webáruház adatait a saját adatbázisában és fájljait a saját könyvtárában tárolja. Ahhoz, hogy néhány kattintással létrehozhassunk egy projektet, ezeket az adatbázisokat és fájlokat előzetesen elő kell készíteni. Így a Shoptet-en történő próbaüzem beállítása után csak néhány adatbázis-bejegyzés szükséges ahhoz, hogy a projektet egy felhasználóhoz rendeljük, és a webáruház azonnal használható. A mi szempontunkból azonban ez már egy átlagos webáruház, és ugyanúgy kezeljük, mint a többit.

Vásárlóként már hozzászoktunk a néhány kattintással történő egyszerű vásárláshoz. A webáruház minden egyes kattintása alatt azonban egy sor összetett folyamat húzódik meg, amelyeknek hibátlanul kell működniük. Mi mindent kell egy Shoptet webáruháznak kezelnie ahhoz, hogy a vásárlók csak rákereshessenek egy termékre és a kosarukba tehessék? Mi zajlik abban a pillanatban a Shoptet hátterében?

Tételezzük fel, hogy a termékinformáció már bekerült a teljes szöveges indexbe (ma már több tízmillió cikkünk van benne). Elég tehát ezt a tételt-terméket megkeresni az indexben, majd a projekt adatbázisban ellenőrizni, hogy megvásárolható-e, és ezt az adatot megmutatni a felhasználónak. A kosárba helyezés már csak egy apró művelet, a bonyolultabb rész a szállító és a fizetés kiválasztásakor jön.

Hogyan működik a fuvarozókkal való együttműködés? Könnyű integrálódni az Önök platformjába?

Van egy API-interfészünk, amely lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy elkészítsék saját bővítményeiket, amelyekkel összekapcsolhatják a webáruházat a szolgáltatásukkal. Így az integrációnak köszönhetően könnyen felajánlhatják ügyfeleiknek az aktuális leadási pontokat, más küldési vagy új kiszállítási módokat adhatnak hozzá, illetve további szolgáltatásokat, például csomagbiztosítást vagy címkenyomtatást is kínálhatnak közvetlenül az e-shop adminfelületén.

Végül, de nem utolsósorban hatalmas előny, hogy a partner által készített bővítmény az összes Shoptet webáruházban működik. Ezért nem kell minden egyes alkalommal különböző verziót lefejleszteniük.

Elmagyarázná, hogy működik a fizetési rendszert? Manapság számtalan lehetőség van a fizetésre: lehet banki átutalással, utánvéttel vagy részletfizetéssel is kiegyenlíteni a számlát. A vásárlók hozzászoktak, hogy több választási lehetőségük is van. Hogy néz ki ez pontosan az e-kereskedők szemszögéből?

Az, hogy egy e-kereskedő milyen fizetési módokot állíthat be weboldalán a vásárlói számára, más szolgáltatásokhoz hasonlóan a webáruház méretétől, ismertségétől, a versenytársaktól, a termékkínálattól és a megcélzott piactól függ. A webáruház minél több megrendelést szeretné kapni, úgy, hogy közben a termék árát a lehető leghamarabb megkapja, ideális esetben még az áru/szolgáltatás kiszállítása előtt. Ez nem mindig esik egybe a vásárlók igényeivel, akik többnyire minél hamarabb szeretnék megkapni az árut, és minél később kifizetni azt. A webáruházaknak tehát meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek.

Ön szerint mi az, amire feltétlenül szükséges van egy webáruháznak a felhasználók vásárlási szokásait figyelembe véve?

Az induló webáruházak számára mindenképpen elengedhetetlen, hogy vásárlóinak lehetőségük legyen banki átutalással, hitelkártyával, de különösen az utánvéttel történő fizetésre, ami még mindig nagyon népszerű. Ezt még a BNPL (buy now, pay later) megoldások megjelenése sem befolyásolta. Másrészt az utánvétes fizetési lehetőség gyakran jár olyan kellemetlenségekkel, mint a késedelmes szállítás, későbbi jóváírás és a rengeteg adminisztráció. A nagy webáruházak ezért próbálnak eltávolodni ettől a fizetési lehetőségtől. Vagy kiveszik a webáruházukból, vagy hátrébb rangsorolják a fizetési módok között.

 Sok ügyfél azonban nem tud meglenni e módszer nélkül.

Emellett fontos a fizetési módok bevezetésének gyorsasága egy induló e-shop számára, ahol sem az átutalás, sem az utánvét nem igényel AML-ellenőrzést a szolgáltatótól, és gyakorlatilag azonnal aktiválható az e-shopon. Más fizetési módok esetén ez azonban több hetet is igénybe vehet. Hasonló rugalmasságot kínálunk az aktiválási sebesség terén a Shoptet Pay fizetési átjárónkkal, ahol a legtöbb e-shopban 24 órán belül aktiváljuk a kártyás fizetés elfogadását.

Önnek vannak kicsi, de nagyon nagy webshopjai is úgy mint, a Keto Mix vagy a Pura Vida. Technikai szempontból másképp kezeli őket?

A webáruházakat több külön adatbázis-klaszteren működtetjük. A nagy projektek esetében igyekszünk a kevésbé forgalmasokon hosztolni őket. Ugyanakkor figyelemmel kísérjük a teljesítményparamétereiket, és javaslatot teszünk a fejlesztőknek, hogy milyen optimalizálásokat lenne érdemes elvégezni a zökkenőmentes működésükhöz.

A mi tárhelyünkön karácsony – a főszezon – előtt növeljük a tárhelymegoldás teljesítményét, így ügyfeleink könnyedén tudják kezelni a termékeik iránt megnőtt hatalmas érdeklődést. Ön hogyan készül fel a szezonra?

A karácsonyi szezon előtt általában további szervereket rendelünk Önöktől. Fokozott figyelmet fordítunk az esetleges kapacitáshiányok időbeli megoldására.

Mostanra egy meglehetősen nagyszabású architektúra-változást eszközöltünk, amely növeli a projektcsoportok elszigeteltségét, és ezáltal a teljes megoldás stabilitását. Idén a támogató szolgáltatások, például a just search esetében is jelentős teljesítménynövekedést értünk el.

Hogyan kezeli az ügyfelek panaszait? Tud esetleg segíteni saját ügyfeleinek a hozzájuk beérkezett panaszok egyszerű kezelésében?

A panaszok kezelése ügyfeleink számára egyszerű. Piacterünkön találhatnak olyan kiegészítő megoldásokat, amelyek kifejezetten a panaszokra összpontosítanak, és a webáruházak nemcsak sok időt és munkát takaríthatnak meg ezzel, hanem nagyszerű szolgáltatást is nyújthatnak ügyfeleiknek. A szokásos eljárás az, hogy a webáruház egy egyszerű űrlapot helyez el az oldalán, amellyel az ügyfél néhány másodperc alatt megteheti a panaszát. 

Ezzel egyidejűleg a vásárló megrendelheti a fuvarozótól a termék elszállítást vagy elviheti a csomagot a kézbesítő szolgálathoz. Így nem kell azzal a bonyolult feladattal foglalkoznia, hogy a terméket visszaküldje a webáruházba. 

Erről az igényről az eladó tájékoztatást kap és az egész folyamatot látja az adminisztrációs felületen, a vásárlóktól kapott adatokat együtt. Így teljes mértékben ő kezeli a panaszokat, nem kell külön kommunikálnia az ügyféllel. Ezután pedig minden webáruház egyénileg, a saját folyamatai szerint kezeli tovább a reklamációkat.

Köszönjük az interjút. További sok sikert kívánunk Önnek és ügyfeleinek!

Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

  1. Ingyenes konzultáció

    Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

  2. Ingyenes megoldástervezet

    Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

  3. Professzionális
    megvalósítással állunk elő

    Előkészítjük a problémamentes migráció
    környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét




    Vagy hívjon a következő telefonszámon

    +36 80 206 005 24/7 üzemben
    ajanlat@vshosting.hu
    Másolás
    Visszahívjuk Önt