fbpx
vshosting~

A válasz: attól függ. Nincs egyetlen megoldás, ami mindenkinek megfelelne; az optimális megközelítés az Ön szervezetének egyedi körülményeitől függ. Mielőtt belevágna jól gondoltja át tényleges igényeit és céljait. Az alábbi kérdések segíthetnek ennek megválaszolásában:

1.     Mennyire fontos a teljes kontroll megtartása az adatai felett?

2.     Egyszerű felhőkörnyezetet vagy összetett többfelhős megoldást használ?

3.    Mekkora a költségvetése?

4.     Van-e olyan csapata (házon belül), amely rendelkezik a felhő-technológiai szaktudással és van-e elegendő kapacitása az átállás és a folyamatos működés kezeléséhez?

5.     Az átállás egyszerű erőforrás-átadás, vagy bonyolult konfigurációkat és folyamatos optimalizálást igényel?

6.     Hogyan tud egy partner hozzáadott értéket teremteni a folyamat során?

Most, hogy ezeket a kérdéseket átgondoltuk, nézzük meg mindkét megközelítés előnyeit és hátrányait.

Vegyük kezünkbe a kormányt

Ha Ön kezeli a felhőkörnyezetet, az nagy kontrollt és potenciálisan alacsonyabb kezdeti költségeket jelenthet. Ön szabályozhatja a felhő minden beállítását úgy, hogy az megfeleljen az igényeinek és biztonsági protokolljainak.

Azonban ez kihívásokkal is jár.

A sikeres felhőátálláshoz jól képzett csapatra van szükség, amely jártas a felhőmegoldásokban, biztonsági gyakorlatokban és optimalizálási stratégiákban. Ha nem rendelkezik ilyen csapattal, akkor ennek kiépítése és fenntartása jelentős befektetést igényelhet. Emellett az IT-részlegnek is több felelősséget kell vállalnia, ami növelheti a terhelést és késedelmet okozhat a fő IT-műveletekben. A felhőtechnológia fejlődésének követése is folyamatos tanulást igényel. Megengedheti ezt magának ebben a szakaszban?

A partnerség ereje

Másrészt, ha egy felhő- vagy menedzselt szolgáltatóval dolgozik együtt, azzal sok tudást és tapasztalatot hozhat be a vállalkozásába. Ezek a szolgáltatók gyorsíthatják az átállást bevált eszközeikkel és módszereikkel. Tapasztalatuk segít egyedi igényeihez igazított felhőkörnyezetet kialakítani, ami jobb eredményekhez és költséghatékonysághoz vezethet. Emellett hozzáférhet egy olyan felhőszakértő csapathoz, amely segít a biztonsági, megfelelési és kezelési kérdésekben.

További figyelembe veendő tényezők

Egy felhő- vagy menedzselt szolgáltatóval való együttműködés vonzó lehet, de vannak következményei. Először is, a partnerség általában további szolgáltatási díjakkal jár, amelyek befolyásolhatják az IT-költségvetést. Ezeket a díjakat gondosan mérlegelni kell a pénzügyi tervezés során.

Emellett a partnerség azt is jelenti, hogy egy bizonyos fokú ellenőrzést át kell adni a szolgáltatónak. Ez nyílt kommunikációt és világosan meghatározott szolgáltatási szintű megállapodásokat (SLA-kat) igényel, amelyek tisztázzák a felek szerepeit, felelősségeit és elvárásait a transzparencia és az elszámoltathatóság érdekében.

Hibrid megközelítés


Ez a módszer kihasználja a belső szaktudást az alapfunkciókhoz, miközben egy partnert vesz igénybe a bonyolultabb feladatokhoz vagy a folyamatos menedzsmenthez. Így a belső csapata értékes tudást szerezhet úgy, hogy közben együttműködik a partnerrel. Emellett a fő funkciókra összpontosíthatja csapata erőforrásait, miközben a speciális feladatokat kiszervezheti.

Egy MSP-vel való partnerség előnyös lehet, de a belső képességeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. A belső szakértelem építése mellett egy jól meghatározott partnerség egy MSP-vel win-win megoldást nyújthat.

Ha nem biztos abban, melyik a legjobb megoldás, érdemes független tanácsot kérni felhőszakértőktől. Ezek a szakértők fel tudják mérni az Ön igényeit, és javaslatot tudnak tenni a legmegfelelőbb stratégiára, legyen szó belső menedzsmentről, egy MSP-vel való partnerségről vagy hibrid megoldásról.

Ha szeretné megvitatni az Ön konkrét helyzetét és körülményeit egy szakértővel, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.


Az elmúlt 17 évben sikeresen megvalósítottuk több száz ügyfelünk migrációját. Önnek is segítünk.

  1. Ingyenes konzultáció

    Elég, ha meghagyja a telefonszámát. Visszahívjuk Önt.

  2. Ingyenes megoldástervezet

    Kötelezettség nélkül egyeztetjük, hogyan tudunk segíteni Önnek. Testre szabott megoldást kínálunk.

  3. Professzionális
    megvalósítással állunk elő

    Előkészítjük a problémamentes migráció
    környezetét a közös javaslatok alapján.

Adja meg telefonszámát vagy emailcímét




    Vagy hívjon a következő telefonszámon

    +36 80 206 005 24/7 üzemben
    ajanlat@vshosting.hu
    Másolás
    Visszahívjuk Önt